вівторок, 03 квітня 2012 14:47

Харківського міліціонера вдарили ножем під час затримання злочинця

Харківського міліціонера вдарили ножем під час затримання злочинця
Постраждалий міліціонер перебуває в лікарні Харкова, йому надана необхідна медична допомога. Фото: sebiz.ru

До чергової частини Липецького міського відділу ГУМВС України в Харківській області 2 квітня надійшло повідомлення від громадян про те, що на вулиці Західній двоє невідомих шляхом застосування фізичної сили заволоділи грошима та ювелірними виробами, а також намагались заволоділи автомобілем Toyota у молодої жінки, мешканки селища Мала Рогань.

На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група. Працівниками сектора карного розшуку Липецького міськвідділу міліції за скоєння даного злочину по "гарячих слідах" був затриманий 35-річний мешканець Донецької області. Іншому спільнику, 21-річному мешканцю Сумської області вдалось втекти. Працівники міліції почали його розшук.

Сліди підозрюваного привели правоохоронців на Північний термінал станції "Харків-Пасажирський" міста Харкова. Там співробітник Липецького відділу міліції розпізнав в натовпі втікача та прийняв рішення негайно його затримати. Однак зловмисник вчинив злісний озброєний опір співробітнику міліції - посягаючи на його життя, вдарив ножем. На крики громадян звернули увагу співробітники патрульної служби лінійного відділу міліції на станції "Харків-Пасажирський", які несли службу неподалік. Вони одразу опинилися на місці пригоди та, застосувавши заходи фізичного впливу, затримали зловмисника та викликали "швидку".

Наразі постраждалий міліціонер перебуває в лікарні Харкова, йому надана необхідна медична допомога, стан його здоров'я задовільний. Підозрюваному, який при затриманні отримав незначні тілесні ушкодження, також надана медична допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізький бізнесмен відкрив вогонь по двох міліціонерах, один загинув

Слідчим відділом Липецького ВМ ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.187 Кримінального Кодексу України (розбій, скоєний за попередньою змовою групою осіб або особою, яка раніш скоювала розбій або бандитизм). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Крім того, відносно 21-річного сумчанина Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.3 ст.345 Кримінального Кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Наразі обидва підозрювані затримані у порядку ст.115 КПК України та утримуються в ізоляторі тимчасового тримання. Проводиться подальше розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Харківського міліціонера вдарили ножем під час затримання злочинця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі