пʼятниця, 09 квітня 2021 14:02

Хабарі й підроблені ПРЛ-тести: українці після повернення з-за кордону намагаються оминути обсервацію

Хабарі й підроблені ПРЛ-тести: українці після повернення з-за кордону намагаються оминути обсервацію
Українці, які повертаються додому з-за кордону, намагаються уникнути обсервації. Для цього вони пропонують прикордонникам хабарі та показують підроблені довідки про проходження ПРЛ-тесту Фото: zaxid.net

Українці, які повертаються додому з-за кордону, намагаються уникнути обсервації.

Для цього вони пропонують прикордонникам хабарі й показують підроблені довідки про проходження ПРЛ-тесту, повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Отже, лише впродовж тижня 32 особи намагалися підкупити прикордонників Львівського, Мукачівського, Чопського й Луцького прикордонних загонів. Громадяни, які в'їжджали в Україну з-за кордону, пропонували прикордонникам хабарі в розмірі 3650 грн, €345, 350 злотих та інше за те, щоб їх пропустили через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, за відсутність у них страхового медичного сертифіката, який покриває витрати на лікування COVID-19, а також за вільний перетин державного кордону громадянами, які мали заборони виїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали більше боятися коронавірусу - опитування

Також на пункті пропуску "Краківець" 28-річний житель Львівської області показав прикордонникам підроблену довідку про ПЛР-тестування на COVID-19.

"28-річний мешканець Львівщини прямував із Польщі в Україну. Під час вивчення документа встановили, що бланк суттєво відрізняється від оригінального. Прикордонники зателефонували до медичного закладу, вказаного в довідці, і там підтвердили, що цей громадянин не був пацієнтом їхньої лабораторії", - ідеться в повідомленні.

Про всі інциденти прикордонники повідомили правоохоронців.

У Кременчуці Полтавської області в салоні громадського транспорту стався конфлікт між пасажирами. Чоловік зробив зауваження жінці про неправильну вдягнену маску, на що та його облаяла. Очевидці зафільмували конфлікт і виклали в соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Хабарі й підроблені ПРЛ-тести: українці після повернення з-за кордону намагаються оминути обсервацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі