пʼятниця, 09 квітня 2021 13:24

Українці почали більше боятися коронавірусу - опитування

Українці почали більше боятися коронавірусу - опитування
Більшість українців підтримують впровадження жорсткого карантину. Фото: Reuters

Дві третини українців підтримують запровадження суворого карантину, але не погоджуються на закриття міського й міжміського транспорту.

65% опитаних підтримують запровадження локдауну, 33% – не підтримують. 3% не змогли відповісти. З початку березня підтримка локдауну зросла з 56% до 65%. Прихильників більше серед жителів центру країни, старшого населення, тих, хто боїться захворіти, свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

77% підтримують закриття ресторанів і кафе, 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків.

Проти закриття міського й міжміського транспорту висловилися майже 70% громадян.

55% відповіли, що будуть більше дотримуватися правил карантину, аніж торік весною. 17% сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само.

52% опитаних бояться захворіти на коронавірус. 47% – не бояться. Про здоров'я своїх близьких і рідних хвилюються 83% респондентів.

За останні місяці в українців динамічно зростає рівень тривожності про стан свого здоров'я. Найвищі показники стурбованості фіксують у старшій віковій групі й поміж жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців щепилися Covid-вакциною за минулу добу

Опитування проводили 6-7 квітня в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. 2,5 тис. респондентів опитали телефоном на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більше за 2,0%.

9 квітня в Україні оновили зони карантинних обмежень. Суворий карантин запровадили вже в 13 регіонах, ідеться на сайті МОЗ. Обмеження червоної зони за урядовим розподілом діють у: Києві, Київській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали більше боятися коронавірусу - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі