пʼятниця, 07 квітня 2023 17:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк розповіла про російські кораблі у Чорному морі

Гуменюк розповіла про російські кораблі у Чорному морі
У Чорному морі фіксують ворожі кораблі. Фото: "Радіо Свобода"

Після шторму росіяни повернули ракетоносії у Чорне Море.

Вночі ворог заводив всі ракетоносії у пункти базування. Про це сказала керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода".

"Певна активність корабельного угруповання фіксується. Якщо в ніч вони завели через шторм всі ракетоносії у пункти базування, то на ранок знову вивели у зв'язку з покращенням погоди ракетоносій. Це говорить про те, що до восьми ракет типу "Калібр" можуть бути готовими і спорядженими до запуску", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Сімферополя звезли сотню "300-их" окупантів

"Найменша вірогідність, що це буде масований ракетний удар. Тому що, дійсно, запаси ракет у них критично знижені. А те, що вони продовжуватимуть використовувати повітряні засоби ураження типу "шахедів", керованих авіаційних бомб, залишків тих ракет, які ще можуть собі дозволити, це очевидно. Оскільки вони продовжуватимуть вишукувати системи нашої протиповітряної оборони", – розповіла.

Гуменюк сказала про досить високий рівень загрози з моря і повітря.

У Чорному морі перебували дев'ять російських кораблів. Вони маневрували поблизу південно-східного узбережжя тимчасово окупованого Криму, повідомляло Оперативне командування "Південь".

Вчора російські окупанти завдали шість ударів авіабомбами по населених пунктах у Херсонській області.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк розповіла про російські кораблі у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі