понеділок, 26 грудня 2022 11:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Готував прорив ДРГ у Сумську область: винесли вирок російському агенту

Готував прорив ДРГ у Сумську область: винесли вирок російському агенту
Житель Сумщини готував прорив російських ДРГ - йому винесли вирок. Фото: УНІАН

В Україні до 15 років в'язниці засудили російського агента, який передавав окупантам інформацію про українських військових, їхні місця дислокації й озброєння.

Ці дані росіяни хотіли використати для підготовки прориву диверсійно-розвідувальних груп у Сумську область, повідомила Служба безпеки України у Facebook 26 грудня.

Збирав інформацію засуджений разом зі спільником, якому винесли вирок раніше.

"Обох російських агентів затримали під час спецоперації контррозвідки СБУ у серпні цього року. Одному зі зловмисників суд призначив покарання у вигляді 15 років ув'язнення. На початку грудня іншого зрадника також було засуджено до 15 років увʼязнення", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбили дитину, розвалили лікарню і прокуратуру: показали удар РФ по Сумщині

За даними слідства, ворожим поплічником є житель Сумщини, якого на початку повномасштабного вторгнення завербувала Федеральна служба безпеки Росії.

"Для збору розвідувальної інформації до нього "приставили" ще одного агента російської спецслужби. Вони виходили на місцевість і здійснювали фото-, відеофіксацію українських військових об'єктів. Отримані матеріали передавали куратору з ФСБ у вигляді медіафайлів з прив'язкою до місцевості", – додали в СБУ.

При обшуках за місцями проживання зловмисників СБУ виявила комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами таємного листування з агресором.

На підставі зібраних доказів суд визнав російських агентів винними у державній зраді.

Уранці 22 грудня група російських військових перетнула лінію державного кордону України – потрапила на територію Сумської області. Ворожу ДРГ ліквідувала територіальна оборона наступного дня.

Після короткого бою українські захисники знищили щонайменше двох росіян. З нашого боку обійшлося без втрат, повідомив керівник області Дмитро Живицький.

Зараз ви читаєте новину «Готував прорив ДРГ у Сумську область: винесли вирок російському агенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі