пʼятниця, 21 грудня 2012 17:08

Гостинний двір не є історичною пам'яткою — архітектор

Гостинний двір не є історичною пам'яткою — архітектор
Фото: linkodrom.com

Гостинний двір, що розташований на Контрактовій площі у столиці не є історичною пам'яткою. Будівля реконструйована у 90-тих роках, як торговий комплекс у якому були магазини, кафе, банки. Таку думку висловив кореспонденту Gazeta.ua віце-президент Академії будівництва України та житель Подільського району Анатолій Беркута.

"Це ніяка не пам'ятка — це новобудова. Те, що було зроблено у 1990 році, це були виключно комерційні лавки. Кожному власнику давали право перепланувати на свій розсуд. Я мешканець Контрактової площі. Я хочу, щоб будівлю привели до порядку у такий стан, щоб мені було не соромно показати площу, коли до мене приїжджають друзі з закордону. Мені все рівно у кого вона буде у фонду майна, у Орленко чи у "Держбуду", - розповів Беркута.

На його думку, територія навколо Гостинного двору на Контрактовій площі має бути відновлена.

"Поки що мені просто соромно повертатися додому через той жах, що навколо мене — генделики, трамваї, мікроавтобуси, черги, а влітку студенти Могилянки з пивом. Ми не говоримо, що навколо Гостинного двору треба зняти всі трамвайні колії, щоб там можна було гуляти. Трамвай там не потрібен, його треба, як мінімум, розвернути по Нижньому валу", - розповів Беркута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо всі необхідні документи на реконструкцію Гостинного двору - директор "Укрреставрації"

Він додав, що після реконструкції Гостинного двору бібліотека, що там зараз знаходиться, працюватиме у Мистецькому арсеналі.

"Ми створювали бібліотеку не для того, щоб її зруйнувати. Зараз там зроблене автономне опалення, щоб можна було працювати. Для бібліотеки буде зроблено спеціальне приміщення у "Мистецькому арсеналі". І буде вона там, де повинна була бути. Тому що приміщення бібліотеки не в змозі забезпечити всіх. Туди повинні приходити студенти, зокрема, архітектурних факультетів", - розповів архітектор .

Нагадаємо, директор "Укрреставрації" Дмитро Ярич розповів, що має всі необхідні документи, що дозволяють реконструкцію Гостинного двору.

Зараз ви читаєте новину «Гостинний двір не є історичною пам'яткою — архітектор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі