вівторок, 18 грудня 2012 16:05

Рейдери вщент розтрощили театр Гостинного двору
5

Фото: Фото Наталії Шестопал

Близько 50 будівельників вщент розтрощили театр, що знаходився у Гостинному дворі на Контрактовій площі, 4. Сьогодні, 18 грудня, будівельники ламали приміщення колишнього банку, бару та будівлю ресторану "Гостинний двір". Знищували фрески. Про це розповіли захисники Гостинного двору.

"Тільки що до нас приїхав Бригинець. Виявляється, ці будівельники працюють незаконно. Бригадир показував нам дозвіл на проведення робіт. Я його сфотографував. Але треба ще розібратися, що то за документ. Який може бути дозвіл на проведення робіт, якщо зараз ще продовжуються суди?", - розповів очевидець Олександр Заклецький.

Він розповів, що сутички на території Гостинного двору продовжуються від учора.

"Вчора чоловік п'ятдесят силою увірвалися на територію Гостинного двору і почали все трощити. Половина у чорному, а половина у формі комунальних служб. Нас виштовхувати з галерей. Прийшли з болгаркою. Намагалися заварити залізними ґратами вхід до галереї, аби нам не було доступу. Ми їм не дали цього зробити. Думаю, сьогодні на центральному вході поставлять людей, щоб нас не пускати. Я так розумію, що вони співпрацюють з міліцією. Бо самі викликали міліціонерів, які активно відштовхували наших активістів. Одного з активістів вдарили палицею у груди", - розповів Олександр Місюра, один із активістів.

Активісти, громадські та культурні діячі протестують проти того, щоб історичну пам'ятку перетворити на розважальний центр. Цілодобово чергують на території. У будівлі Гостинного двору переробили приміщення під своєрідний "культурний центр".

"Рейдери намагаються приватизувати Гостинний двір і збудувати тут якесь опудало на яке Київ і так доволі багатий. Спочатку, взагалі, хотіли щось висотне побудувати. Потім передумали, а тепер під приводом реставрації хочуть зробити повну реконструкцію - доточити дах і спотворити пам'ятку", - розповів захисник.

Нагадаємо, Гостинний двір розташований у Подільському районі столиці на Контрактовій площі, 4. Земельна ділянка займає площу 1, 02 га. У кінці вересня Київрада дозволила перебудову Гостинного двору у торговий центр. Землю передали в оренду акціонерному товариству "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" для реконструкції будівлі під "торговельно-офісний центр та його обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою". За це рішення проголосували 75 депутатів Київради.


Зараз ви читаєте новину «Рейдери вщент розтрощили театр Гостинного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі