понеділок, 11 липня 2022 21:00

Головні новини дня: звільнення південних областей та ліквідація колаборанта

Головні новини дня: звільнення південних областей та ліквідація колаборанта
ЗСУ просуваються у Херсонській області. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини понеділка, 11 липня.

Збройні сили України звільнили від окупантів село Іванівка на Херсонщині. 60-та окрема піхотна бригада налагоджує комунікацію з місцевим населенням та надає допомогу тим, хто її потребує.

Міністр оборони Олексій Резніков сказав британським журналістам, що президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю.

Росія знову вдарила по Одещині. Ракети Х -31 випустили з літаків Су-30. Є значні руйнування, повідомила під час брифінгу начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента похвалив Ахметова, а Ткаченко – здивований

Російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати Миколаївську область. Сьогодні зранку ворог обстріляв околиці Миколаєва. Загалом у регіоні минулої доби поранили дев'ять людей. На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 317 громадянин, які постраждали від атак окупантів в області. Ще 75 осіб отримали допомогу амбулаторно.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прибув на Київщину в рамках офіційного візиту в Україну. Іноземний гість відвідав зруйнований росіянами Ірпінь. Нідерландського прем'єра також супроводжував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Рютте пізніше зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. "За обсягом наданої оборонної підтримки Нідерланди входять до першої десятки партнерів нашої держави. Дякую, що поруч із нами і за нас", – зазначив Зеленський.

Російські пропагандисти ТАСС повідомили про підрив на Харківщині авто з місцевим колаборантом Євгеном Юнаковим. Колаборанта підірвали у селищі Великий Бурлук. Окупанти називали його "керівником місцевої адміністрації".

Збройні сили України завдали удару по базі російських найманців у захопленому Токмаку Запорізької області. У СтратКомі ЗСУ повідомили, що вдалося ліквідувати тилові позиції росіян за допомогою далекобійної артилерії від західних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: звільнення південних областей та ліквідація колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі