понеділок, 25 березня 2024 19:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів про ворожі атаки на сході - вечірнє зведення

Генштаб розповів про ворожі атаки на сході - вечірнє зведення
Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на низці напрямків. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби відбулося 45 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 13 атак російських окупаційних військ у районах Білогорівки Луганської області і Тернів, Ямполівки, Роздолівки і північніше Веселого на Донеччині, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони України стримують ворога у районі Новомихайлівки, де росіяни, за підтримки авіації, 15 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

Бахмутський: відбили дві атаки у районі Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбили три атаки у районах Бердичів і Первомайського Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки російських ракет збили в Україні за понад два роки

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського на Донеччині і південно-західніше Білогір'я та північно-західніше Вербового на Запоріжжі.

Росіяни завдали чотири ракетних і 56 авіаударів, здійснили 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по засобу протиповітряної оборони, артилерійському засобу, станції РЕБ, району зосередження особового складу і станції керування БпЛА росіян.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звернувся Генштаб.

За 760 днів Сили оборони України знищили 13 183 броньованих машин росіян, 6887 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 26 кораблів і катерів і підводних човен окупантів.

Минулого тижня українські воїни завдали удару по десантних кораблях окупантів - "Ямал" та "Азов". Також вдарили по центру зв'язку та декількох об'єктах інфраструктури Чорноморського флоту окупантів у Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів про ворожі атаки на сході - вечірнє зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі