понеділок, 10 квітня 2023 18:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів, до чого вдаються росіяни на окупованих територіях

Генштаб розповів, до чого вдаються росіяни на окупованих територіях
Згорілий БТР російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти посилили контррозвідувальний режим на тимчасово захоплених територіях.

У місті Старобільськ Луганської області, і навколо міста, окупанти збільшили кількість блокпостів і патрулів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Дещо схожа ситуація у місті Токмак Запорізької області. Побоюючись витоку інформації про місця розташування підрозділів окупантів, загарбники стали обмежувати певні маршрути руху місцевим таксистам", – пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Авдіївкою впав російський гвинтокрил

Українська авіація за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів.

Збили ворожий гелікоптер Мі-24 і шість безпілотників різних типів (два з них ударні, чотири – розвідувальні).

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, а також склад боєприпасів росіян.

Ворог завдав 21 авіаційний і п'ять ракетних ударів, чотири з яких – із зенітного ракетного комплексу С-300 по Краматорську.

Також окупанти здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. Вчора Сили оборони відбили 58 атак противника на цих ділянках фронту.

За 411 днів українські воїни знищили 178 820 окупантів, 7028 броньованих машин ворога, 3637 танків, 292 гелікоптера і 307 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів, до чого вдаються росіяни на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі