вівторок, 27 лютого 2024 19:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, що відбувається на Авдіївському напрямку

Генштаб повідомив, що відбувається на Авдіївському напрямку
Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на шести напрямках. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби Сили оборони відбили 18 атак російських окупаційних військ на Авдіївському напрямку.

Ворожі атаки відбили у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького і Первомайського Донецької області. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни завдали авіаційних ударів у районах Новоселівки Першої, Первомайського, обстріляли з артилерії і мінометів близько 20 населених пунктів.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу окупантів. Повітряні сили ЗСУ знищили два винищувачі-бомбардувальники Су-34 і чотири розвідувальних безпілотника росіян.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, двох артилерійських засобах, засобу протиповітряної оборони і радіолокаційній станції окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги: що у списку

Протягом доби відбулося 86 бойових зіткнень.

Росіяни завдали чотири ракетних і 52 авіаудари, здійснили 94 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили 11 атак росіян у районах Синьківки і Табаївки, де ворог безуспішно намагався вибити наші війська із займаних позицій.

На Лиманському відбили дев'ять атак ворога у районі Тернів Донецької області, де росіяни безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ.

Бахмутський: відбили шість атак противника у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку українські воїни стримують ворога у районах Красногорівки, Новомихайлівки і західніше Побєди Донецької області, де росіяни 15 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Також відбито ще чотири атаки противника у районах південніше Вугледара, Старомайорського та Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбили шість атак противника у районах Малинівки і Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби окупанти здійснили спробу штурму позицій наших військ.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

Сили оборони України відійшли від двох сіл на Авдіївському напрямку - Сєверне і Степове.

Сьогодні ЗСУ знищили два російських винищувача Су-34.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, що відбувається на Авдіївському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі