вівторок, 09 січня 2024 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: головне зі зведення 9 січня

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: головне зі зведення 9 січня
Протягом доби відбулось 64 бойових зіткненя. Фото: Генштаб

Ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, протягом доби противник здійснив дев'ять безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат. Про це ввечері 9 січня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та двух артилерійських засобах противника.

Водночас ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Протягом доби відбулось 64 бойових зіткнення. Загалом протягом доби ворог завдав одного ракетного та 29 авіаційних ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп'янському напрямку сили оборони відбили чотири атаки противника в районі Синьківки Харківської області, де ворог, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили чотири атаки ворога в районах східніше Тернів та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку, підрозділи сил оборони відбили три атаки противника в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни змінили тактику в районі Бахмута: що відбувається

На Авдіївському напрямку, наші захисники відбили 10 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 11 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 14 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському напрямку сили оборони відбили атаку противника в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Херсонському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" артилерійських обстрілів зазнали ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Збройні Сили України на початку січня атакували російські військові об'єкти на аеродромі Саки та в Севастополі.

Ці атаки, найімовірніше, погіршили обізнаність та охоплення російських засобів протиповітряної оборони над окупованим кримським півостровом. Про це свідчить розвідка Великої Британії у Twitter.

У відповідь Росія здійснила низку ракетних атак по всій Україні, націлившись на кілька міст, зокрема Кривий Ріг і Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: головне зі зведення 9 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі