четвер, 21 грудня 2023 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де наступав ворог та які наслідки

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де наступав ворог та які наслідки
Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та артилерійський засіб противника. Фото: Генштаб

Ворог не відмовився від наміру вибити підрозділи ЗСУ з лівобережжя Дніпра, здійснив 11 безуспішних штурмових дій.

Отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Про це ввечері 21 грудня повідомив Генштаб ЗСУ.

"Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", - повідомили у командуванні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по двох зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та артилерійський засіб противника.

З покращенням погодних умов противник наростив інтенсивність застосування оперативно-тактичної авіації та квадрокоптерів типу FPV. Ворог і далі проводить активні штурмові дії за підтримки бронетехніки. Збільшив кількість авіаударів та артилерійських обстрілів.

Протягом доби відбулось 86 бойових зіткнень. Ворог завдав 41 авіаційний удар та здійснив 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силам оборони України доведеться відходити з Авдіївки ще до Нового року - Дикий

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 18 атак ворога в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напряму Сили оборони відбили три атаки ворога в районі Тернів Донецької області, де противник, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили сім атак противника біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 20 атак ворога східніше Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки та 12 атак в районах Первомайського Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив 11 безуспішних атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили п'ять атак західніше Вербового Запорізької області, де противник намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон та Антонівка Херсонської області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Кринок Херсонської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Заході набирають популярності думки про необхідність повернення до політики замирення російського диктатора Володимира Путіна і дехто розглядає можливість віддати Україну Росії заради химерної надії на мир.

Водночас обсяги виділеної Україні західної допомоги вже скоротилася майже на 90% порівняно з роком раніше. Західні виборці, підбурювані ультраправими пропутінськими політиками, "втомлюються" від війни в Україні. Про це пише Financial Times.

Видання зазначає, що сценарій російської перемоги стає усе більш вірогідним. І якби це справді сталося, то російська перемога мала б п'ять основних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де наступав ворог та які наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі