неділя, 28 січня 2024 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, де найактивніше атакують загарбники - нове зведення з фронту

Генштаб повідомив, де найактивніше атакують загарбники - нове зведення з фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби найбільше російських атак українські воїни відбили в районах Лиману, Мар'їнки та Авдіївки.

Загалом на фронті відбулося 79 бойових зіткнень. Про це вранці 28 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав трьох ракетних та восьми авіаційних ударів, застосувавши ударні дрони типу Shahed-136/131. Росіяни також здійснили 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Під артилерійським вогнем ворога було понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ " на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українським захисниками відбито сім атак ворога біля Синьківки, Табаївки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині. На Лиманському напрямку українські воїни відбили 11 атак загарбників неподалік Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та Білогорівки Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу російських загарбників поменшало на 770 - нові дані ЗСУ

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито сім атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 ворожих атак біля Степового, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області", - повідомляють у Генштабі.

На Мар'їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 14 атак.

На Шахтарському напрямку українськими захисниками відбито три атаки окупантів південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили атаку ворога західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив дві безуспішні штурмові дії. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по артилерійському засобу та двох складах боєприпасів противника.

Росія й надалі намагається захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Зокрема, пріоритетом для армії РФ є місто Авдіївка. Для цього загарбники продовжують наступати на кількох напрямках, повідомило Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадали про захоплення Росією сіл Крохмального на Харківщині та Веселого під Бахмутом. Однак, наголосили, що ці здобутки не мають стратегічного значення.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, де найактивніше атакують загарбники - нове зведення з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі