понеділок, 06 лютого 2023 14:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Гендиректор російської залізниці отримав підозру від СБУ

Гендиректор російської залізниці отримав підозру від СБУ
СБУ повідомила підозру гендиректору російської залізниці. Фото: СБУ

​​Служба безпеки України заочно повідомила про підозру керівнику російської залізниці Олегу Білозерову.

Генеральний директор ВАТ "Російські залізниці" сприяв і сприяє повномасштабному вторгненню в Україну, інформує СБУ у Facebook 6 лютого.

Як зазначається, чиновник організував доставку залізничним транспортом бронетехніки та особового складу окупантів у напрямку державного кордону України та на окуповані території нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині "спакували" російського агента

"Для цього залучив 185 російських компаній, які надавали власні вагони, цистерни та платформи для забезпечення логістичних потреб окупаційних військ. Наразі щодо вказаних компаній, за ініціативи СБУ, накладено економічні санкції Ради нацбезпеки та оборони", – йдеться в повідомленні.

Посадовцю РФ загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років. Або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

СБУ не називає ім'я підозрюваного. Але судячи з фото, яке супроводжує її допис, ідеться про саме про Білозерова. Пост гендиректора залізниці РФ він обіймає з серпня 2015 року.

У Маріуполь на Донеччині почали прибувати вантажівки з живою силою ворога. Їх перекидають із Донецького напрямку, повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Через стрімке зростання в Маріуполі кількості військових у місті почали додаткове вербування кухарів та обслуговуючого персоналу в так звані пансіонати, за якими насправді криються нові казарми.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректор російської залізниці отримав підозру від СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі