вівторок, 16 лютого 2021 11:09

Гасили тільки на паперах - рятувальника звинуватили в бездіяльності під час масштабних пожеж

Гасили тільки на паперах -  рятувальника звинуватили в бездіяльності під час масштабних пожеж
За даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали Фото: dbr.gov.ua

ДБР повідомило про підозру керівнику одного з відділів ГУ ДСНС на Луганщині, який підбурював до викривлення інформації про гасіння пожеж, які сталися на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" в Новоайдарському районі Луганської області.

За даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали, повідомили в пресслужбі ДБР.

"Для "прикриття" посадових осіб ДСНС від дисциплінарної, кримінальної або іншої встановленої законом відповідальності за можливе недбале ставлення до службових обов'язків, інспектори територіальних підрозділів ДСНС вписували в офіційні документи інформацію про керівників гасіння пожежі, а також про сили та засоби, начебто залучені до роботи", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Луганську вибухнув газопровід - ЗМІ

Відомо, що в липні 2020 року, щоб приховати факт відсутності пожежної техніки ДСНС на гасінні пожежі в садівничому товаристві, усні доручення інспекторам щодо внесення до офіційних документів викривленої інформації надавав 30-річний начальник відділу профілактичної роботи, розслідування пожеж та активних і пасивних засобів безпеки центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС Луганської області.

Якщо вину посадовця доведуть — йому загрожує до 3 років позбавлення волі. Слідство триває.

6 липня в Ново­айдарському районі на Луганщині в кількох місцях спалахнув ліс. Орієнтовний розмір збитків тільки від втрати лісових насаджень на Луганщині становить понад 450 млн грн. Унаслідок пожежі постраждали 76 будинків, жоден з них не застрахований. Вогонь пошкодив житлові будинки та господарчі споруди у 41 домогосподарстві. Знищено вщент 35 будинків у селі Смолянинове. Пошкоджено 15 та повністю зруйновано 49 будинків садівничого товариства № 5 "Озеро вовче" Новоайдарського району.

Зараз ви читаєте новину «Гасили тільки на паперах - рятувальника звинуватили в бездіяльності під час масштабних пожеж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі