неділя, 04 лютого 2024 23:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Forbes пише, що росіяни стягли 500 танків і 600 БМП для наступу на Куп'янськ: в ОВА відповіли

Forbes пише, що росіяни стягли 500 танків і 600 БМП для наступу на Куп'янськ: в ОВА відповіли
РФ стягує сили для наступу на Куп'янськ: в ОВА прокоментували. Фото: УНІАН

РФ має на меті захопити велику частину Харківської області.

Для наступу на Куп'янськ Харківської області Росія стягла 500 танків, до 600 одиниць бойових машин, сотні гаубиць і 40 тисяч війська, повідомляє Forbes.

"РФ планує до березня 2024 року повністю захопити Донецьку та Луганську області й частину Харківської області до річки Оскіл", - пояснили в Українському центрі оборонних стратегій.

В березні в Росії пройдуть президентські вибори, і до цієї дати Росії потрібні "перемоги".

"Шматочок Харкова був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні", - пише Forbes.

У української армії на цій ділянці фронту, то, як пише видання, тут зосереджені близько 10 українських бригад, які налічують, можливо, 20 000 військових і сотні танків, бойових машин і гаубиць, зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перестали атакувати на одному з важливих напрямків: Генштаб повідомив, де зосередився ворог

Російські загарбники щоденно б'ють по Куп'янську: КАБами, ФАБами, артилерією, РСЗВ, дронами. Ворог застосовує весь свій арсенал зброї, зазначив голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов.

На Харківському напрямку окупанти наступають з лютого 2022 року і не полишають намірів ці території знову відвоювати. Для ворога це "логістично важливий напрям", зазначив Синєгубов.

"ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки. Нам є що протиставити ворогу!" - підкреслив він.

Передбачаючи майбутній наступ, Міноборони України сформувало нові механізовані бригади й перекинуло їх у Куп'янськ для посилення гарнізону. Інженери риють траншеї та будують бункери.

"Українські бригади кидають у росіян дедалі більше FPV: іноді тисячі за день по всьому фронту протяжністю 600 миль. Оператори безпілотників оперативно впоралися з невеликими російськими штурмовими групами, які вже кілька місяців прощупують Куп'янську ділянку", - резюмує Forbes.

Запеклі позиційні бої тривають на Куп'янському напрямку та в районі Кремінної, а також на межі Донецької і Запорізької областей.

При цьому українські війська дещо просунулися на Бахмутському напрямку й утримують позиції на лівобережжі Херсонської області, свідчать нові дані Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Forbes пише, що росіяни стягли 500 танків і 600 БМП для наступу на Куп'янськ: в ОВА відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі