середа, 27 квітня 2022 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Фінансували російську агресію: ДБР розповіло про обшуки в родичів Медведчука і його бізнес-партнера
10

Нардепи Віктор Медведчук, Тарас Козак і Олександр Колтунович у Держдумі РФ.
Фото: ОПЗЖ

Державне бюро розслідувань документує причетність народних депутатів від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчука, Тараса Козака та їхніх родичів до фінансування збройної агресії Росії проти України.

Про це ДБР повідомило у середу.

Родичі Козака й Медведчука фігурують у кримінальному провадженні стосовно незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівській обл.

У Львові та області відбуваються слідчі дії в квартирах, будинках і виробничих підприємствах, що належать родині Козака, а також брату Медведчука - Сергію, пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді хочуть заборонити ОПЗЖ тиснути на кнопки

"Метою слідства є встановлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їхніх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб'єктів до фінансування збройної агресії Росії щодо України", - повідомляє ДБР.

Лише під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Козака, слідчі вилучили понад $108 тис, €8,5 тис, 18,6 тис. руб., документи на об'єкти нерухомості та банківські картки.

Слідчі дії тривають.

Сергій Медведчук вилетів з України у січні, повідомили журналісти. Віктор Медведчук називав Тараса Козака "депутатом із його бригади".

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала його вивезти за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Фінансували російську агресію: ДБР розповіло про обшуки в родичів Медведчука і його бізнес-партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі