субота, 23 жовтня 2021 03:12

Facebook висунув українцю серйозні звинувачення

Facebook висунув українцю серйозні звинувачення
Олександр Солонченко вкрав дані 178 млн користувачів Фейсбук. Фото: Sm News

Американська компанія Facebook звинуватила громадянина України Олександра Солонченка у крадіжці даних 178 мільйонів користувачів соцмережі. Солонченко продавав отриману інформацію іншим компаніям. Робив це через вебсайт Raid Forums, користувачі якого купують злиті або викрадені дані.

У четвер, 21 жовтня, корпорація подала відповідний позов до Федерального окружного суду Північного округу Каліфорнії, повідомляє Business Insider.

Позивачі стверджують, що український хакер порушив умови використання платформи, отримавши за допомогою автоматизованого методу ідентифікаційні дані та номери телефонів користувачів Facebook.

Злочинною діяльністю Солонченко нібито займався у період від 2018 до 2019 року.

У якості доказу адвокати Facebook надали суду скріншот із дописом з нібито сторінки Солонченка, в якому він пропонує охочим придбати конфіденційні дані.

"У мене також є кілька інших баз даних, списки споживачів, бази даних B2B по всьому світу, бази даних телефонів, непублічні дані FB (180 мільйонів для США), - нібито писав обвинувачений. - Будь ласка, напишіть мені в особисті, якщо цікаво".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського хакера екстрадували до США

Сторона обвинувачення прохає про проведення судового розгляду присяжних, щоб заборонити Солонченку використовувати або продавати будь-які дані, отримані з Facebook. Компанія також вимагає відшкодувати збитки на нерозголошену суму.

Минулого року в Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України встановили та затримали всесвітньо відомого хакера під ніком Sanix.

Він розмістив оголошення про продаж бази з 773 мільйонами адрес електронної пошти та 21 мільйоном паролів.

У січні 2019 року про нього писали The Guardian, Forbes та Newsweek, йому присвятив сюжет телеканал Italia 1, адже база даних, яку він виставив на продаж, була "найбільшим за всю історію масивом викрадених даних".

Зараз ви читаєте новину «Facebook висунув українцю серйозні звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі