середа, 06 квітня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Евакуюйтеся, доки є така можливість" - влада звернулася до жителів двох областей (уточнено)

"Евакуюйтеся, доки є така можливість" - влада звернулася до жителів двох областей (уточнено)
Верещук закликала мешканців Харківської, Донецької та Луганської областей закликали евакуюватися, доки є така можливість. Фото: ukrinform.ua

Мешканців Донецької та Луганської областей закликали евакуюватися, доки є така можливість.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

"Керівники військових адміністрацій Луганщини й Донеччини просять населення покинути межі областей і роблять все, щоб евакуація пройшла організовано. Це потрібно зараз, бо потім люди опиняться під вогнем і загрозою загибелі. Вони нічого не зможуть вдіяти проти цього, і ми не зможемо допомогти. Бо зупинити вогонь буде практично неможливо. Потрібно евакуюватися, доки ще є така можливість", - заявила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти скинули дві бомби на евакуаційний автобус

Верещук пояснила, що відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом перемовин, як це намагаються подати російські посадовці. Це був жест залізної волі української армії, влади і всього українського народу.

УТОЧНЕНО: Спочатку в новині вказувалося про необхідну евакуацію із Харківської області. Проте в Мінінтеграції уточнили "Українській правді", що згадали цю область помилково. Евакуація звідти не потрібна.

Росія продовжує стягування техніки та окупантів на Луганський напрямок. За три-чотири дні загарбники наступатимуть. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 6 квітня. "Думаю, вони планують завершити підвезення всіх резервів і впродовж навіть не тижня, а за два-три дні намагатимуться здійснювати наступ", - сказав Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «"Евакуюйтеся, доки є така можливість" - влада звернулася до жителів двох областей (уточнено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі