неділя, 03 квітня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це продовження злочинів Сталіна й Голодомору" - Епіфаній про геноцид, який влаштували окупанти

"Це продовження злочинів Сталіна й Голодомору" - Епіфаній про геноцид, який влаштували окупанти
Росію треба покарати, написав Епіфаній. Фото: Facebook.com/epifaniy

Росіяни влаштували в Україні геноцид. Світ має покарати Росію.

Про це сказав предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

"Масові вбивства мирного населення - це ознака геноциду.

Усе те, що можна побачити зараз на Київщині, у Маріуполі, у містах і селах Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, Донбасу, південної України, засвідчує: російський тиран, народ, який його підтримує та їхнє військо прийшли на нашу землю, щоб "звільнити" Україну від українців.

Вони продовжують ту чорну диявольську справу, яку чинили війська царя Петра, що вирізали й спалили Батурин. Вони роблять те саме, що російсько-більшовицькі банди, які пролили ріки крові під час "червоного терору".

Вони - продовжувачі злочинів Сталіна, репресій і Голодомору-геноциду, що були сплановані в тому самому криваво-красному Кремлі для знищення українського народу", - заявив очільник української церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бучі не було Путіна. Вбивали і катували українців "прості росіяни"

Епіфаній звернувся до світу захистити людяність.

"Від імені мільйонів наших вірян, від імені нашого стражденного народу, від імені зґвалтованих, закатованих, розстріляних російськими загарбниками, кров яких волає до Неба, ми знов і знов підносимо голос, звертаючись до міжнародного співтовариства: зробіть негайно, невідкладно все, щоб зупинити й покарати тирана й державу, яка стала в його руках знаряддям геноциду українського народу.

Ви маєте силу, зброю, моральний обов'язок зробити це, допомогти українському народу захиститися - і захистити вас! Захистити саму людяність!", - закликав він.

Ідеологія "русского міра" є тим самим, чим є ідеологія нацизму, зазначив предстоятель ПЦУ.

"Вона виправдовує насильство, вбивство, війну й геноцид, а тому має бути відкинута і засуджена так само як засуджений нацизм, його ідеологи та злочини.

Співтворцями й провідниками цієї злочинної ідеології є очільник Московської патріархії Кирил Гундяєв і його поплічники. Він із підлеглими не лише всіляко розпалював це вогнище, але й відкрито, від імені Бога й Церкви, брехливими устами благословив катів і вбивць на їхню чорну справу.

Ідеться про добро і зло й про власний вибір для кожного: ти з Богом чи з дияволом? Кирил Гундяєв свій вибір на користь справ антихриста вже зробив.

Закликаю тих, хто ще досі має його за свого пастиря, - розплющіть очі, подивіться на отруйні плоди його вчення, віддаліться від беззаконного, не будьте далі його співучасниками!", - сказав Епіфаній.

У Бучі в Київській області російські окупанти вбили мирне населення - людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків.

Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів Росії.

В Ірпені російські терористи розстріляли жінок і дівчат, їздили по тілах танком.

Зараз ви читаєте новину «"Це продовження злочинів Сталіна й Голодомору" - Епіфаній про геноцид, який влаштували окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі