неділя, 15 січня 2023 20:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Екстрені відключення по Україні: енергетики засмутили новиною

Екстрені відключення по Україні: енергетики засмутили новиною
В Україні спостерігається великий дефіцит генерації в енергосистемі після останньої ракетної атаки РФ. Фото: 5WATT

В Україні спостерігається великий дефіцит генерації в енергосистемі після останньої ракетної атаки РФ, тому по всій території держави можуть бути застосовані екстрені відключення світла.

Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко в Facebook.

"Дефіцит генерації в енергосистемі після атаки величезний. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти – поки невідомо", – написав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли про стан української енергосистеми після терактів Росії 14 січня

За його словами, проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежив обсяги споживання по всій Україні й у Києві зокрема. Енергетики тримають ситуацію під контролем та шукають рішення, щоб її стабілізувати.

Коваленко також зазначив, що оператори систем розподілу мають дотримуватися цих обмежень, щоб не погіршити стан системи.

"Тому можуть застосовувати екстрені відключення. Критична інфраструктура також має бути заживлена", – пояснив він.

Він додав, що руйнування є значними.

"Всі енергетики працюють над відновленням, але нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими", – додав гендиректор YASNO.

У неділю, 15 січня, в енергосистемі збільшився дефіцит потужності. Причиною називають зупинку або зниження виробітку пошкодженими ТЕЦ.

Тривають відновлювальні роботи після 12-го ракетного удару РФ, повідомляє пресслужба Укренерго.

В компанії додають, що обмеження діятимуть протягом всієї доби. Якщо ліміти буде перевищено, то застосують аварійні відключення.

Зараз ви читаєте новину «Екстрені відключення по Україні: енергетики засмутили новиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі