пʼятниця, 07 квітня 2017 18:16

Екс-протоієрей намагався продати за $500 тис. крадені церковні реліквії
9

Старовинні церковні реліквії
Фото: Прокуратура Київської області
Старовинні церковні реліквії
Старовинні церковні реліквії
Старовинні церковні реліквії
Старовинні церковні реліквії

6 квітня у центрі Києві затримали колишнього протоієрея, який намагався продати за $500 тисяч 21 старовинну церковну реліквію. Вони належали митрополиту Київському і всієї України Володимиру.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

"У березні 2016-го невідомі викрали з будинку Олександра Драбинко (був особистим секретарем предстоятеля УПЦ митрополита Володимира) два сейфи. У них зберігалися церковні реліквії. Вартість викраденого - понад 15 млн грн. Саме під час збуту цінностей священика і затримали. Разом з тим провели обшуки вдома. Вилучили ножі, мисливську зброю, ікони", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик влаштовував у церкві оргії з 30 коханками

Чоловікові повідомили про підозру. Триває досудове розслідування.

На сесії міської ради Ужгорода сталися сутички між військовослужбовцями та священниками української православної церкви Московського патріархату. Мер міста Богдан Андріїв зняв з розгляду сесії спірний проект рішення про поділ земельної ділянки між Українською Автокефальною Православною Церквою та Українською православною церквою Московського патріархату. Між сторонами виникла перепалка, що переросла в бійку. Учасників конфлікту вгамували правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Екс-протоієрей намагався продати за $500 тис. крадені церковні реліквії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі