пʼятниця, 14 серпня 2015 15:41

Експерти назвали остаточну кількість загиблих в Іловайському котлі воїнів

Експерти назвали остаточну кількість загиблих в Іловайському котлі воїнів
Фото: komtv.org

Внаслідок подій під Іловайськом Донецької області в серпні 2014 року 366 українських військовослужбовців і правоохоронців загинули, 429 отримали поранення.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос із посиланням на результати комплексної експертизи.

"Втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС складають 366 загиблих, 429 поранених. 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти", - сказав Матіосу.

Нагадаємо, українські військові увійшли в Іловайськ 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста, однак після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вже 28 серпня сили АТО опинилися в оточенні.

29 серпня вночі російський президент Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. Терористи згодом заявили, що готові випустити бійців. 30 серпня о 10:00 українські військові організованими колонами почали рух з міста, однак колони підступно розстріляли.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали остаточну кількість загиблих в Іловайському котлі воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі