понеділок, 17 серпня 2020 17:25

Експерт виключив ймовірність нещасного випадку в пожежі авто "Схем"

Експерт виключив ймовірність нещасного випадку в пожежі авто "Схем"
Пожежа почалася з лівого крила, її причина - підпал, вважають в ДСНС. Фото: facebook.com/mixailotkach

Причиною займання легковика Kia Cerato, що належить члену знімальної групи програми "Схеми: корупція в деталях" Борису Мазуру, не могли бути коротке замикання чи необережність з вогнем.

Натомість, мало місце "занесення стороннього джерела запалювання", з посиланням на звіт фахівця Державної служби надзвичайних ситуацій про огляд місця події, повідомляє "Радіо Свобода".

"Оскільки енергетична мережа автомобіля не проходить в місці, де виникло горіння, власник залишив автомобіль замкненим, то такі можливі причини виникнення пожежі, як коротке замкнення електричної мережі та необережне поводження з вогнем, не розглядаються. Беручи до уваги свідчення очевидців, які стверджують, що бачили початок горіння, а перед тим чули гучний звук, схожий на вибух, можемо припустити, що пожежа виникла внаслідок занесення стороннього джерела запалювання", – зокрема, зазначено в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До підпалу авто може бути причетний Портнов - редакторка "Схем"

Відповідно до звіту експерта, пожежа виникла безпосередньо в районі переднього лівого крила й розповсюдилася на моторний відсік авто. Такий експертний висновок дав фахівець ДСНС після проведення детального огляду автомобіля та місця пожежі.

Близько 00:30 у ніч проти 17 серпня у Броварах невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань "Схеми" - спільного проєкту Радіо Свобода та телеканалу UA:Перший. Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ.

Раніше, 8 серпня, журналіст "Схем" Михайло Ткач повідомив, що виявив у себе вдома ознаки прослуховуючого пристрою. Згодом у поліції повідомили, що відкрили провадження за статтею "Порушення недоторканності приватного життя".

Зараз ви читаєте новину «Експерт виключив ймовірність нещасного випадку в пожежі авто "Схем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі