субота, 03 грудня 2022 15:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт розповів, чи здатна РФ виробляти носії "Кинджалів" МіГ-31

Експерт розповів, чи здатна РФ виробляти носії "Кинджалів" МіГ-31
Винищувачі Міг-31 здатні переносити та запускати гіперзвукові ракети Х-47М "Кинджал". Фото: Vitaly V. Kuzmin.

Виробництво винищувачів МіГ у Росії давно мертве, залучені в цей процес фахівці виживають за рахунок ремонту старих моделей, яких з кожним роком стає все менше і менше.

При цьому низка з них вже навіть непридатні до ремонту. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в Telegram.

Коментуючи недавню новину про те, що у Примор'ї розбився російський МіГ-31, Коваленко відзначив, що "кожна така втрата для росіян – безповоротна і підкреслює їхнє ганебне становище країни, що влаштовує піар на авіації, але не здатна будувати нові винищувачі певного типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План Росії "абсолютно людожерський" ‒ у Зеленського спрогнозували, коли буде новий масований удар по Україні

"Російська авіація втратила непоновлювану бойову одиницю. На сьогоднішній день в Росії відсутнє виробництво МіГ-31. Відсутнє воно з 1994 року і відновлення його неможливо, оскільки всі технічні та технологічні лінії давно втрачені. Саме тому втрата такого винищувача куди болючіша, ніж втрата Су-30 або Су-34, або навіть Су-35", – упевнений експерт.

При цьому він додав, що ця втрата розкриває й інший аспект: виробництво МіГ-29 зараз так само призупинено через відсутність відповідних можливостей, а широко розрекламованих МіГ-35 (модернізований Міг-29) з 2007 року випустили лише шість.

Як відомо, винищувачі Міг-31 здатні переносити та запускати гіперзвукові ракети Х-47М "Кинджал".

1 грудня о 14:00 годині у більшості областей України була оголошена повітряна тривога.

Причиною стали маневри російського носія крилатих ракет "Кинджал" МіГ-31 в Білорусі. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він наголосив, що завдавати ракетних ударів по Україні ці літаки можуть і не з Білорусі. На думку Ігната, цей МіГ-31 радше був знаком для Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чи здатна РФ виробляти носії "Кинджалів" МіГ-31». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі