вівторок, 12 липня 2022 15:11

Ексдепутат незаконно переписував майно українців на себе: подробиці

Ексдепутат незаконно переписував майно українців на себе: подробиці
Шахраї заволоділи майном українців принаймні на 2,2 млн грн. Фото: ДБР

Група шахраїв крала майно в українців, в тому числі у дітей.

До злочинної групи входили колишній депутат однієї з обласних рад України та колишній працівник керівної ланки одного із департаментів Національної поліції України, нотаріуси, а також іноземці. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань у Telegram.

Шахраї вносили недостовірні дані до офіційних документів та несанкціоновано змінювали відомості в офіційних реєстрах. Таким чином відбирали власність, а потім легалізували її через різні незаконні схеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб не забрали майно у Львові: російський олігарх намагався обманути правоохоронців

"Встановлено, що злочинна група заволоділа майном громадян України принаймні на 2,2 млн грн. Інші оборудки ще встановлюються. Серед жертв виявлена й 10-річна дитина", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в учасників організованої групи та ймовірних спільників осіб. Під час слідчих дій вилучили документи, які підтверджують вчинення злочинів, мобільні телефони, електронні носії інформації, оригінали документів, а також гербові печатки різних державних установ та судів.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Державне бюро розслідувань викрило розгалужену мережу підпільних гральних залів з азартними іграми в Україні. Мережу "кришували" правоохоронці. До 24 лютого 2022 року в Україні працювало майже 400 незаконних гральних закладів. Після початку повномасштабної війни вони ненадовго припинили свою роботу, але поступово почали відкриватися. Найбільше активізувалися зали в Києві та Одесі, за даними ДБР.

Зараз ви читаєте новину «Ексдепутат незаконно переписував майно українців на себе: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі