субота, 24 вересня 2022 16:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Є небезпека вторгнення диверсантів з Білорусі – Штефан

Є небезпека вторгнення диверсантів з Білорусі – Штефан
У Білорусі тренується російська ПВК. Фото: eastnews.ua

Є ймовірність проникнення диверсантів з Білорусі.

У Мінськ прибуло майже 130 найманців ПВК "Ліга". Вони тренуються з білоруським охоронним підприємством "ГардСервіс", повідомив полковник Збройних сил України Анатолій Штефан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали "законсервованих" диверсантів РФ із угруповання "Мотороли"

"Для чого це їм потрібно? Для звинувачення України у штучній дестабілізації обстановки та створення сприятливого ґрунту для проведення мобілізації серед білоруських прихильників Путіна", – йдеться в повідомленні.

Білоруському підприємству доставили партію форми зразка ЗСУ.

"Для чого охоронцям форма ЗСУ? Вочевидь, не для параду", – додав Штефан.

У Харкові затримали заздалегідь впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу, зокрема, щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «Є небезпека вторгнення диверсантів з Білорусі – Штефан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі