вівторок, 30 серпня 2011 09:17

Дядька Обами затримали п'яного за кермом

Дядька Обами затримали п'яного за кермом

Дядькові Барака Обами, що проживає в США в статусі нелегального іммігранта та затриманому за водіння у п'яному вигляді, належить судова тяганина за право залишитися в країні.

Минулої середи, 24 серпня, Омар Оньянго Обама був затриманий в штаті Массачусетс після того, як його повнопривідний автомобіль "Мітсубісі" ледь не врізався в патрульну машину поліції. Крім того чоловік не скористався сигналом повороту. Як виявилося, концентрація алкоголю в крові 67-річного чоловіка майже вдвічі перевищувала дозволену законами штату.

В ході перевірки з'ясувалося, що Омар Оньянго Обама не має права проживання на території США.

За відомостями видання, раніше Бюро імміграції та митного контролю випустило розпорядження, згідно з яким чоловік повинен бути депортований до Кенії, однак це розпорядження не було виконано.

Незважаючи на статус нелегального іммігранта, у Омара Оньянго Обами є шанси знайти законне право на проживання в країні. Прикладом для нього може послужити аналогічна ситуація його сестри Зейтуні Оньянго, яка отримала такий дозвіл в 2010 році. До цього вона майже 10 років перебувала на території США нелегально.

Долею "дядька Омара" з книги мемуарів Барака Обами "Мрії мого батька" (Dreams from My Father, 1995), в якій майбутній президент писав про "дядька, що поїхав до Америки 25 років тому і ніколи не повертався", три роки тому зацікавились журналісти британської газети Times. Тоді репортерам вдалося встановити дату народження Омара Обами - 3.07.1944. Така ж дата народження стояла в документах затриманого Омара Оньянго Обами. На підставі цього збігу журналісти зробили висновок про те, що "дядько Омар" зі сторінок книги і Омар Оньянго Обама - це одна людина.

Зараз ви читаєте новину «Дядька Обами затримали п'яного за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі