четвер, 27 квітня 2017 18:10

Душив і бив кулаками: директор школи покарав учня за телефон

Душив і бив кулаками: директор школи покарав учня за телефон
Артура Савчука побив директор за телефон ФОТО: ovva.tv

На Івано-Франківщині директор школи посеред уроку побив старшокласника за телефон. У потерпілого серйозні травми голови. Інцидент стався у Дубівецькій школі на уроці креслення.

Про це йдеться у сюжеті "Україна".

"15-річного Артура Савчука директор побив за фото на уроці. Зі слів учня, підручники мали не всі. Педагог дозволив перефотографувати матеріал. Згодом передумав. Директор зненацька накинувся на хлопця. Почав відбирати телефон. Поліз у кишені. Потім взяв за куртку й кинув на крісло. Учень піднявся. Після цього педагог повалив потерпілого на парту. Чоловік сів зверху і почав душити, відбираючи мобільний. У результаті - школяр отримав закриту черепно-мозкову травму та струс мозку. Своєї провини директор не визнає. Його колеги переконані, учень обманює. Нібито знімав не книгу, а вчителя. Заступник директора каже, що чоловік вчинив правильно, бо на уроках заборонено використовувати телефони. Однак рідні Артура розповіли, що до них додому приходив директор. Пропонував 10 тисяч, аби забрали заяву з поліції. Гроші не взяли, бо випадок побиття у школі не єдиний. Кажуть, що учні вже отримували стусанів за те, що в холодних класах сиділи в куртках", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учитель побив учня милом

"Кілька років тому в директора Василя Ковальчука були проблеми із законом. Тоді старшокласник на шкільній толоці впав з дерева та зламав хребет. Однак провини педагога не визнали. За цей випадок прокурори обіцяють взятися. Є медичне освідчення травм і свідки побиття. Учні класу все підтвердили", - коментує начальник Галицького відділу прокуратури Ігор Тюшка.

За легкі тілесні ушкодження директорові загрожує рік виправних робіт. Доки немає рішення суду, директор має право ходити на роботу до школи.

У школі села Ставчани Пустомитівського району на Львівщині учні поскаржилися на вчительку української мови, яка б'є учнів. За словами 6-класника, його жінка вдарила головою об парту. Проти вчительки виступили семеро батьків, які підписали заяву. Вдарила один раз. Потім просила у дітей прощення. Через місяць знову стався такий інцидент. Справу розслідує поліція.

Зараз ви читаєте новину «Душив і бив кулаками: директор школи покарав учня за телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі