четвер, 28 жовтня 2021 11:25

ДТП у Харкові: суд обрав водієві Infiniti запобіжний захід

ДТП у Харкові: суд обрав водієві Infiniti запобіжний захід
Харківський після ДТП називався іншим ім'ям і поводився зухвало. Фото: скріншот

Суд обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою водієві Infiniti 16-річному Миколі Харківському, якого звинувачують у скоєнні смертельного ДТП.

Таке рішення без права внесення застави 28 жовтня ухвалив Київський районний суд Харкова. За словами прокурора, Харківський після ДТП називався іншим ім'ям, вказав чужу адресу й намагався покинути лікарню. У туалеті зателефонував у поліцію та сказав, що автомобіль викрали.

Адвокатка Харківського Інна Данилова просила суд відпустити підлітка під цілодобовий домашній арешт. Вона стверджує, що він пам'ятає удар під час ДТП, але не пам'ятає, чи був за кермом.

У разі доведення провини Харківському загрожує покарання від трьох до восьми років тюремного ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: батько затриманого підлітка "знайшов" винних

Аварія в Харкові сталася на перехресті просп. Гагаріна й вул. Одеської увечері 26 жовтня. Водій Infiniti на шаленій швидкості їхав на червоне світло, після чого врізався в Chevrolet. Останній автомобіль рухався на дозволений сигнал світлофора. Автівку розірвало на частини. Водій Chevrolet Aveo загинув на місці. Травмовані троє пасажирів Infiniti й водій. Їх госпіталізували. Infiniti належала матері Харківського. Швидкість машини перевищувала 100 км/год. Мати затриманого живе в Німеччині, наступного тижня прилетить до Харкова.

Раніше підліток уже мав проблеми із законом. У липні Харківського засудили до двох років умовно за завдання тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «ДТП у Харкові: суд обрав водієві Infiniti запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі