середа, 25 березня 2020 20:12

Досудове слідство у справі Гандзюк подовжили до липня

Досудове слідство у справі Гандзюк  подовжили до липня
В Україну із Болгарії повернули 42-річного Олексія Левіна. Він — підозрюваний в організації нападу на радницю міського голови Херсона, активістку 33-річну Катерину Гандзюк. Фото: hromadske.ua

Печерcький райoнний cуд Києва пoдoвжив термін дocудoвoгo розслідування у cправі про вбивcтво радниці міcькoгo гoлoви Херcoна Катерини Гандзюк до кінця липня 2020 року.
Таке рішення було прийняте 25 березня, повідомили в Офісі генерального прокурора.

"Печерський районний суд м. Києва 25 березня 2020 року подовжив термін досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк до 12 місяців (до 29 липня 2020 року)", - сказано у повідомленні.

Як зазначається, найближчим часом суд розгляне клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про подовження терміну тримання під вартою одного із підозрюваних, в замовленні та організації нападу на Гандзюк - Олексія Левіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Гандзюк: Левіну "зливали" інформацію - прокурор

Прокурори Андрій Сенюк та Ярослав Ущапівський заявили, що для об'єктивного розслідування необхідно допитати підозрюваного Олексія Левіна, якого нещодавно екстрадували з Болгарії, а також провести його спільний допит з іншими фігурантами справи, інші слідчі та процесуальні дії, експертизи та експерименти, передає hromadske.

Адвокати виступали проти продовження строків досудового слідства, зазначивши, що терміни вже було продовжено до максимально можливого терміну.

Водночас прокурори пояснили, що досудове слідство продовжували щодо інших фігурантів справи, але не в окремому провадженні щодо Левіна та Владислава Мангера. Останнє провадження було призупинене через розшук Левіна.

Підозрюваний Мангер переконує, що не має відношення до цього злочину і вважає, що до нападу на Гандзюк причетний генерал СБУ Данило Доценко, з яким, за його словами, працювали загибла. Він запевнив, що за більше ніж рік слідство не надало доказів його причетності, натомість "перекреслило політично кар'єру і далі паплюжить життя".

Підозрюваний в організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк Олексій Левін заявив, що заступник генерального прокурора Віктор Трепак змушував його свідчити проти інших фігурантів справи Гандзюк. Розповів, що прокурор приходив до нього ще в болгарську в'язницю, коли провадження щодо нього ще було призупинене.

Зараз ви читаєте новину «Досудове слідство у справі Гандзюк подовжили до липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі