субота, 21 березня 2020 21:25

Убивство Гандзюк: Левіну "зливали" інформацію - прокурор

Убивство Гандзюк: Левіну  "зливали" інформацію -  прокурор
В Україну із Болгарії повернули 42-річного Олексія Левіна. Він — підозрюваний в організації нападу на радницю міського голови Херсона, активістку 33-річну Катерину Гандзюк. Фото: hromadske.ua

На пошуки підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексія Левіна до Болгарії раніше вже виїздила група слідчих.

Але пошуки не дали результатів, оскільки фігуранта завчасно попередили. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Трепак.

"Інформацію про ймовірне перебування Левіна на території Болгарії правоохоронні органи України мали у своєму розпорядженні й раніше. Для його розшуку в Болгарію свого часу виїжджала відповідна група. Але такий захід результатів не дала, оскільки інформацію про виїзд тієї групи злили Левіну та його оточенню", — сказав Трепак, передає zn.ua.

Він додав, що розслідування щодо правоохоронців, які могли сприяти втечі Левіна та укриттю, наразі розслідує Державне бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: Левін готує гучні заяви

За його словами, знайти й затримати Левіна було не простим завданням, оскільки він "створив серйозну систему захисту і протидії виявленню його місця перебування і можливого затримання".

"У цьому своєрідному поєдинку Левін виявився дуже серйозним суперником — з відповідним досвідом, обізнаністю, знанням форм і методів оперативно-розшукової діяльності. В умовах міжнародного розшуку йому вдалося організувати своє життя разом з дружиною в іншій країні, зберігати комунікацію з потрібними зв'язками", — уточнив він.

Заступник генпрокурора додав, що вони доклали максимум зусиль для того, щоб екстрадувати Левіна в Україну якнайшвидше, оскільки цей процес може тривати роками.

16 березня в Україну із Болгарії повернули 42-річного Олексія Левіна. Він — підозрюваний в організації нападу на радницю міського голови Херсона, активістку 33-річну Катерину Гандзюк 31 липня 2018-го. Називають одним із ключових фігурантів ¬справи. В Україні Левіна помістили до ізолятора тимчасового тримання. 17 березня підозрюваного арештували без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Гандзюк: Левіну "зливали" інформацію - прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі