субота, 19 жовтня 2024 23:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Для українських воїнів розробили інноваційний захист від російських дронів

Для українських воїнів розробили інноваційний захист від російських дронів
На фронті від російських безпілотників захищатимуть рюкзаки-"їжаки". Фото: news.online.ua

В Україні активно розробляють новітні технології для боротьби з російськими безпілотниками.

Серед цих розробок – спеціальні рюкзаки типу "їжачок" та наземні роботи з "купольними щитами", які здатні ефективно нейтралізувати ворожі дрони. Обидві новації розробила компанія Kvertus. Про це пише The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські дрони завдяки штучному інтелекту стали в два рази ефективнішими - ЗМІ

Один із ключових продуктів Kvertus – наземний робот, оснащений спеціальними антенами, здатними блокувати сигнали дронів у радіусі до 300 метрів. Цей робот може не тільки нейтралізувати дрони, але й використовуватися для евакуації поранених з поля бою. Антени створюють "купольний" захист, блокуючи радіосигнали, а у разі спрямованої дії можуть вивести дрон з ладу на відстані до 10 км.

Інша розробка компанії – рюкзаки типу "їжачок", оснащені великою кількістю антен, які працюють у різних частотних діапазонах і дозволяють глушити дрони. Ці пристрої забезпечують захист на відстані до кількох кілометрів і коштують близько 6000 доларів за одиницю.

Ці інновації створені для того, щоб зберегти життя солдатів на передовій. "Якщо ти без цього обладнання на фронті, то навряд чи проживеш довше години", – зазначає комерційний директор компанії Kvertus Сергій Скорик.

Незабаром обидві технології будуть доправлені на лінію фронту.

Kvertus також постачає частину своїх технологій для танків Challenger 2, які Україна отримала від Великої Британії. Крім того, компанія використовує свої рішення для роботи на території Росії, зокрема в Курській області.

Росія активно використовує БпЛА в Курській області. Дрони добре протистоять українським засобам радіоелектронної боротьби і мають високу точність ударів. Так, ворог застосовує FPV-дрони, які стійкі до РЕБів. Відповідно, в них значно вищий коефіцієнт влучання, ніж у звичайних бездротових FPV-ішок.

Армія РФ провела також модернізацію ударних безпілотників. Тепер дрони-камікадзе літають швидше і на більшій висоті. Раніше російські безпілотники-камікадзе були дуже повільними, важко маневренними і могли літати виключно на малих висотах.

Зараз ви читаєте новину «Для українських воїнів розробили інноваційний захист від російських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі