середа, 21 жовтня 2015 10:27

"Діамантовому прокурору" Корнійцю підготували нові підозри

"Діамантовому прокурору" Корнійцю підготували нові підозри
Фото: radiosvoboda.org

ГПУ зібрала докази за новими фактами протиправної діяльності заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це на брифінгу повідомив заступник Генпрокурора Віталій Касько, передає Gazeta.ua.

"У ході розслідування цього кримінального провадження було зібрано достатньо доказів для того, щоб підготувати пану Корнійцю нові підозри за новими фактами. Зокрема, окрім одержання неправомірної вигоди, також за фактом зберігання вогнепальної зброї - автомата системи Калашникова і 141 бойового патрона калібру 7,62 мм без передбаченого законом дозволу. Ідеться про злочин, передбачений ч. 1 ст. 263 ККУ. Цей тяжкий злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

І за фактом незаконного придбання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації за ч. 1 ст. 359 ККУ. Це злочин середньої тяжкості, який передбачає максимальне покарання - позбавлення волі на строк до 4 років", - повідомив Касько.

За його словами, сьогодні Корнійцю вручать повідомлення про підозру за цими трьома статтями.

"До Генеральної інспекції почали звертатися громадяни і бізнесмени, які повідомляють нам про нові факти протиправної, на їхню думку, діяльності, як пана Корнійця і Шапакіна, так і інших чинних і колишніх прокурорів. Зокрема, до нас звернувся бізнесмен, який повідомив, що підозрюваний Корнієць, по суті, рекетом заволодів його бізнесом і що з цього приводу існувало кримінальне провадження, яке за вказівкою когось із керівництва ГПУ було незаконно закрите. Нами була перевірена ця інформація. Вона підтвердилась", - повідомив Касько.

За вимагання чужого майна службовою особою Корнійцю вже оголосили підозру, додав заступник Генпрокурора.

Нагадаємо, перший заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Повідомляли, що під час обшуку в Корнійця знайшли 35 пакетів із діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Нині обидва внесли заставу й перебувають на волі.

Зараз ви читаєте новину «"Діамантовому прокурору" Корнійцю підготували нові підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі