вівторок, 16 серпня 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки родин втратили житло: показали наслідки атаки РФ на Запоріжжі
7

Російські окупанти на Запоріжжі продовжують обстрілювати мирне населення.

Через ворожу атаку постраждало декілька населених пунктів у Запорізькому та Пологівському районах, повідомила 16 серпня обласна військова адміністрація в Telegram. Десятки родин втратили житло.

На Запоріжжі ворог продовжує обстрілювати мирне населення
Фото: Національна поліція
На Запоріжжі ворог продовжує обстрілювати мирне населення
На Запоріжжі ворог продовжує обстрілювати мирне населення
На Запоріжжі ворог продовжує обстрілювати мирне населення
На Запоріжжі ворог продовжує обстрілювати мирне населення

"15 серпня зареєстрували 28 повідомлень про збройну агресію ворога проти мирних жителів Запорізького краю. Росіяни завдавали ударів і вдень, і вночі. Били по містах Оріхову та Гуляйполю. Гаряче було й у Запорізькому районі – окупанти вкотре гатили по селам Зарічне та Таврійське", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пішли у наступ на Запоріжжі: точаться жорсткі бої

Загалом поліцейські зафіксували руйнування двох багатоповерхівок і понад 20 приватних будинків. У житлових помешканнях пошкоджене майно, зруйновані дахи, вибиті вікна, а в деяких навіть вибило стіни. Значних пошкоджень зазнали господарчі будівлі, гаражі, а також майно та автомобілі в них.

"Закликаємо громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та у разі ракетної небезпеки йти до укриттів. Нагадуємо про важливість вкрай обережного поводження з боєприпасами після обстрілів. В жодному разі не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте снаряди, що не розірвалися. Викликайте піротехніків за телефоном 101", – наголосили у відділі комунікації поліції Запорізької області.

Російські окупанти не припиняють хаотичні обстріли Запорізької області. Також намагаються утримати зайняті рубежі й обстрілюють позиції українських бійців.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Показали наслідки російського обстрілу міста Гуляйполе Запорізької області.

12 серпня ворог обстріляв Запоріжжя та околиці міста, а також населені пункти на Пологівському напрямку.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Терористи намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 10 серпня регіон було захоплено майже на 60%.

Зараз ви читаєте новину «Десятки родин втратили житло: показали наслідки атаки РФ на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі