вівторок, 07 листопада 2023 15:20

Депутат від ОПЗЖ виявився рекетиром
8

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала депутата Вінницької районної ради від тепер вже забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя", який займався рекетом у Вінниці.

Кримінальне угруповання тероризувало жителів міста і намагалось "підім'яти" під себе аграрний бізнес в області. Про це повідомив сайт СБУ.

За інформацією УНН, йдеться про депутата Руслана Траплю.

Автор: vinrayrada.gov.ua
  Руслан Трапля обирався від ОПЗЖ
Руслан Трапля обирався від ОПЗЖ

Двома спільниками затриманого депутата виявилися працівники муніципальної варти міськради.

"Усі троє під керівництвом свого ватажка - місцевого кримінального авторитета - займалися рекетом серед підприємців", - повідомляє СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалій, "кролики", Лорак і росіяни. Хто ще досі має звання народного артиста України

Під час розбою зловмисники вимагали з потерпілих гроші як регулярну "данину". А у разі відмови - погрожували насильством і знищенням приватного та корпоративного майна.

СБУ задокументувала факт "вибивання" $9 тис. неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії.

Рекетири погрожували чоловіку і його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити "борг".

Спецслужба затримала всіх учасників банди.

При обшуках у помешканні депутата знайшли вогнепальну зброю і боєприпаси. А у його спільників - готівку та чорнові записи "боржників".

Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна, пише СБУ.

У вересні минулого року в Україні остаточно заборонили діяльність ОПЗЖ. Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив скаргу цієї партії.

Нардепи з ОПЗЖ у парламенті створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив колишній "регіонал" Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу -"Відновлення України".

Зараз ви читаєте новину «Депутат від ОПЗЖ виявився рекетиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі