четвер, 31 січня 2013 06:16

Справу проти "Патріота України" вестимуть нові судді

Справу проти "Патріота України" вестимуть нові судді
Лідера "Патріота України" Андрія Білецького звинувачують у розбої. Фото, надане прес-службою організації

Судді Дзержинського суду Харкова у справі "захисників Римарської" взяли відвід.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі організації "Патріот України", у Дзержинському суді Харкова відбулось чергове судове засідання по справі "захисників Римарської" Білецького, Княжеського та Михайленка, яких звинувачують у скоєні замаху на громадянина Колесніка, який нібито вчинив бійку зі стріляниною в офісі "Патріоту" влітку 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові заарештували націоналістів, які молотком нейтралізували нападника

Втім, за словами "патріотівців", судове засідання було недовгим – потерпілий Колеснік, який був відсутній у залі суду, через свого адвоката подав клопотання про відвід суду.

Як обґрунтування, він назвав численні перенесення судових засідань і затягування розгляду справи, допуск преси в зал суду і дозвіл судді на інтерв'ю з підсудними, ненадання йому, як потерпілому, державної охорони на його прохання.

"Що стосується вимоги пана Колесніка про надання охорони, то це ще раз свідчить про неадекватність особи потерпілого. Сам Колеснік жодного разу не з'явився на судове засідання. Фактів про погрози чи про інші дії, які б свідчили про реальну небезпеку, не було наведено", - наголосили у "Патріоті".

Громадські діячі додали, що прокурор та адвокати підсудних заперечували проти відводу суду, бо наведені аргументи не свідчать про особисту зацікавленість суддів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали свідка нападу на лідера "Патріота України"

Разом з тим, суд вирішив задовольнити клопотання Колесніка.

"Скоріше за все, суддям не дуже хочеться приймати участь у замовному політичному процесі", - припустили активісти.

Після призначення нового складу суду і ознайомлення зі справою буде призначене чергове судове засідання.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти "Патріота України" вестимуть нові судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі