середа, 09 листопада 2022 15:05

Цукерберг оголосив про масові скорочення у Meta

Цукерберг оголосив про масові скорочення у Meta
У компанії Meta заплановано звільнити понад 11 тисяч працівників. Фото: zib.com.ua

У компанії Meta, яка володіє соцмережею Facebook, запланували масові скорочення.

Звільнити передбачається понад 11 тис. працівників. Про це йдеться у листі генерального директора компанії Марка Цукерберга до своїх співробітників.

За словами власника, він вирішив скоротити команду компанії приблизно на 13%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Цукерберґа втратила майже $200 млрд

"Ми також робимо низку додаткових кроків, щоб стати економнішою та ефективнішою компанією, скорочуючи дискреційні витрати та продовживши призупинення найму до першого кварталу", ‒ йдеться у заяві.

Цукерберг обіцяє звільненим співробітникам компенсацію у розмірі зарплати за 3,5 місяця та за тиждень за кожний рік роботи в компанії.

У листі гендиректор також заявив, що на тлі пандемії коронавірусу він переоцінив зростання попиту на онлайн-технології та збільшив інвестиції. Як аргумент скорочень він називає також спад економіки та скорочення рекламних бюджетів. Цукерберг наголосив, що бере на себе відповідальність за це рішення та помилки компанії.

Відомо, що на кінець вересня на Meta працювало понад 87 тис. людей.

Підрядник Facebook звільнив десятки співробітників. Фірма-підрядник, завданням якої було займатися командою модераторів соціальної мережі, оголосила 60 своїм співробітникам про звільнення. Причому обрали їх випадковим чином – за допомогою алгоритму.

Компанія Meta впровадила у соціальній мережі Facebook можливість переглядати стрічку в хронологічному порядку. Користувачі зможуть бачити пости, які публікують друзі, групи та сторінки окремо. Про це розповів засновник соціальної мережі Марк Цукерберг у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Цукерберг оголосив про масові скорочення у Meta». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі