пʼятниця, 09 вересня 2022 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому українська ППО збиває не всі російські ракети – в Повітряних силах пояснили

Чому українська ППО збиває не всі російські ракети – в Повітряних силах пояснили
Ракети, які летять зі швидкістю понад 3 тисячі км/год., складно збивати українській системі протиповітряної оброни. Фото: slovoidilo.ua

Ракети, які летять зі швидкістю понад 3 тисячі км/год., складно збивати українській системі протиповітряної оборони.

Легше перехоплювати "Калібри", ракети Х-101, Х-555 та керовані авіаційні ракети Х-59. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Решта – Х-22, Х-31, ракети "Онікс", ракети оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" ми не можемо ефективно збивати. Ракети, які летять зі швидкістю приблизно 900 кілометрів за годину – більш прийнятна мета для тих засобів, які у нас є", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна тривога – коли і як вмикається сирена

За його словами, Україна нині потребує сучасних комплексів NASAMS та IRIS-T. Очікується, що вони скоро надійдуть від західних партнерів.

"Виробники заявляють про те, що ці комплекси можуть збивати навіть "Іскандери". Але у нас немає підтверджених результатів, тому що наша країна вперше опинилася в таких умовах, коли засобами ППО доводиться протистояти ракетним атакам", – додав Ігнат.

Російські окупанти атакували Криворізький район крилатою ракетою Х-59 класу "повітря – поверхня", випущеною з винищувача Су-35 з напрямку Азовського моря. Силами протиповітряної оборони ракету знищено в повітрі.

Увечері 1 вересня зенітники Повітряних сил ЗСУ збили у Херсонській області авіаційну керовану ракету.

Зараз ви читаєте новину «Чому українська ППО збиває не всі російські ракети – в Повітряних силах пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі