четвер, 18 квітня 2013 16:33

Цигани видурили у 83-річної пенсіонерки 11 тисяч гривень

Цигани видурили у 83-річної пенсіонерки 11 тисяч гривень
Фото:www.ntv.ru

Учора 17 квітня в Рівненській області правоохоронці зловили компанію шахраїв, які обікрали 83-річну Єлизавету Галах з села Уїздці Здолбунівського району. Цигани забрали у літньої жінки її заощадження і втекли у невідомому напрямку. Однак вже за кілька годин їх наздогнали в іншому районі.

Пригода трапилася у середу. Четверо ромів середнього віку приїхали автомобілем "ВАЗ-21099" в Уїздці. Жертву знайшли на одній з вулиць – Єлизавета Максимівна саме поралася по господарству. Щоб не злякати бабцю, до неї у господу спершу відправили 43-річну Марію. Жінка мала розвідати ситуацію та розпитати господиню, чи має гроші.

Шахраї діяли за класичною схемою. Гостя представилася соціальною працівницею.

"На подвір'я зайшла жінка, на вигляд – циганка. Почала мені щось розказувати про грошову реформу. Я їй спочатку не вірила, але вона мене переконувала, що не бреше", - згадує Єлизавета Галах. – "В якийсь момент я таки повірила і пішла до схованки по гроші. У мене було 8 тисяч гривень і 400 доларів США, я їх довго відкладала з пенсії. Тут звідкись узявся ще один гість - невідомий чоловік. Він подивився на купюри і віддав їх жінці. А та зробила вигляд, що поклала їх мені під подушку у кімнаті. Після цього вони попрощалися і пішли".

Селянка все-таки вирішила перевірити, чи дійсно гроші повернули під подушку. Побачивши, що схованка порожня, Єлизавета Максимівна вибігла на вулицю. На дорозі зустріла односельчанку і попросила у неї допомоги. Однак автомобіля зловмисників вони ніде не побачили. Тоді пенсіонерка звернулася до міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайка видурила у тернополян понад 500 тисяч гривень

"Одразу розпочали операцію "Перехват" – сповістили усі чергові підрозділи на дорогах області, щоб знайшли втікачів. Потерпіла та її сусіди описали автомобіль, на якому в село приїхали шахраї", - розповідає Тамара Лисенко, керівник прес-центру обласного управління МВС.

Того ж дня близько 15-ої години компанію перехопили біля села Горбаків, що у Гощанському районі.

"У автівці було четверо осіб ромської національності – мешканці міста Новоград-Волинський Житомирської області. Їх затримали інспектори Олександр Янчук та Олександр Онісімчук", - додають в обласному відділі ДАІ. – "Гастролери опору не чинили. Для з'ясування обставин злочину їх передали колегам-міліціонерам".

"Наразі відкрите кримінальне провадження за шахрайство. Зловмисники знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання", - каже Юрій Зіліцький, начальник Здолбунівського райвідділу міліції.

Викрадені гроші пенсіонерці обіцяють повернути.

"Єлизавета Максимівна має шестеро дітей, багато онуків, які часто її провідують. Просто живе одна у своїй хатині", - кажуть в сільській раді. – "Торік невідомі шахраї надурили жительку сусіднього села Кунин, яке відноситься до нашої сільради. Але чим закінчилася ота історія і чи повернули гроші – досі не знаємо. Цього разу пощастило, що злочинці далеко не змогли втекти".

Зараз ви читаєте новину «Цигани видурили у 83-річної пенсіонерки 11 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі