вівторок, 18 жовтня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи можуть ракетні обстріли змінити ситуацію на фронті: Данілов відповів

Чи можуть ракетні обстріли змінити ситуацію на фронті: Данілов відповів
Ракетні удари по українських містах ніяк не вплинуть на ситуацію на фронті - секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: ERR

Попри масовані ракетні удари РФ по Україні ЗСУ рухаються до перемоги.

Ракетні удари по українських містах жодним чином не вплинуть на ситуацію на фронті. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю ERR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов пояснив, як війна проти України впливає на Росію і навів п'ять аргументів

"Для нас це звичайна ситуація. Наше населення вже спокійно ставиться до таких речей. Так, це неприємно, це певні незручності – сидіти в бомбосховищі. Але ми впевнені у своїй перемозі, і що б Путін не робив, перемога буде нашою. У нього зараз нова стратегія та нова тактика, новий погляд на розв'язану ним війну" – заявив він.

Данілов запевнив, що влада готова до цього.

"Ми готові до цього, тож ще раз заявляю – жодні його "страшилки" нас не залякують. Ми рухатимемося вперед і звільнимо всю нашу територію від російських фашистів", – сказав секретар РНБО.

Він зауважив, що ракетні обстріли Росією міст України жодним чином не вплинули на ситуацію на фронті.

"Є правила війни: військові мають воювати з військовими. Путін воює із цивільним населенням, з нашою країною, але не з нашими військовими, як це мало б бути. З огляду на те, що ми їх перемагаємо на полі бою, вони починають смикатися та перемикатися на цивільне населення", – зазначив він.

За словами Данілова, нічим добрим для російського диктатора це не закінчиться.

"Його атака на цивільні об'єкти взагалі виходить за межі так званої спецоперації, і це нічим добрим для нього не закінчиться. Те, що він зараз робить, – надає матеріали, які фіксуються у щоденному режимі, та які будуть представлені міжнародному суду над усіма злочинцями. Тому що це злочин проти людяності, який не має терміну давності", – сказав секретар РНБО.

Зранку 18 жовтня Російська Федерація атакувала Київ зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців. Били ракетами Х-101 та Х-555.

Ворог вдарив по столиці із Ростовської області. Про це заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Внаслідок обстрілів постраждали знову два енергетичні підприємства "ДТЕК Енерго". Внаслідок атаки семеро людей зазнали поранень.

Один з поранених від важких травм помер у "швидкій".

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть ракетні обстріли змінити ситуацію на фронті: Данілов відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі