середа, 25 серпня 2021 14:12

Черкаські чиновники "нагріли руки" на опорній лікарні
4

Служба безпеки України схопила на гарячому корупціонерів - чиновників одного департаменту Черкаської облдержадміністрації.

Про викриття схеми розкрадання бюджетних грошей, виділених на реконструкцію об'єктів медичної галузі, повідомили в пресслужбі СБУ.

Чиновників черкащини підозрюють в корупції при ремонті опорної лікарні
Фото: ssu.gov.ua
Чиновників черкащини підозрюють в корупції при ремонті опорної лікарні
Чиновників черкащини підозрюють в корупції при ремонті опорної лікарні
Чиновників черкащини підозрюють в корупції при ремонті опорної лікарні

"Зловмисники привласнили гроші, передбачені на капітальний ремонт опорної лікарні регіону. За оцінками будівельно-технічної експертизи, протиправна діяльність організаторів схеми завдала державі збитків на 750 тис. грн", - повідомили у відомстві.

Для реалізації корупційного механізму чиновники залучили представників афілійованої будівельної компанії. 2020 року посадовці уклали з підрядниками два договори на проведення капремонту приймального відділення лікарні.

Проте ремонт зробили не повністю. А частину грошей зловмисники вивели в тінь. Для цього вносили недостовірні відомості до актів виконаних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві оголосили про підозру в розкраданнях 23 чиновникам

За матеріалами СБУ, двом посадовцям облдержадміністрації повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем та підробці службових документів.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочину.

Викриття злочину проводили працівники Управління СБУ в Черкаській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури та за сприяння Черкаської обласної державної адміністрації.

До будівлі СБУ в Черкасах із погрозами вибуху проник 26-річний молодик.

Чоловік поводився неадекватно, знищив свій паспорт громадянина України, висловлювався негативно проти держави й погрожував підірвати будівлю.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські чиновники "нагріли руки" на опорній лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі