субота, 25 лютого 2012 12:51

Через місяць Україну затопить - МНС

Через місяць Україну затопить - МНС

Через місяць, наприкінці березня, Україну може затопити.

Про це заявив глава Департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук, повідомляє "Сегодня".

У зоні ризику - півтора десятка районів у десяти областях.

"Підтоплення очікуються в регіонах, де такі загрози виникають щороку", - сказав він.

За його словами, мова йде про житлові будинки та інші об'єкти поблизу річки Прип'ять та її приток в Луцьку, Любашівському районі Волині і в Зарічненському районі Рівненської області.

Як уточнюють в МНС, рятувальники також чекають підтоплення в Сокальському районі та місті Червоноград на Львівщині, а також в притоках Сіверського Дінця в Луганській області. Через рясні снігопади в Європі очікується небезпечний рівень води на українській ділянці Дунаю. Можливо, будуть підтоплені населені пункти в Чернігівському та Ріпкинському районах Чернігівщини. Частково можуть бути затоплені території Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей. У МНС вже створені оперативні групи, які в разі небезпеки будуть евакуювати громадян з затоплених територій.

У деяких районах, які щорічно потерпають від повеней, в МНС сказали, що поки що чекають води.

"Криниці практично сухі. Сподіваємося, що їх поповнить сніг, який зараз тане", - сказала мешканка райцентру Тисмениця на Івано-Франківщині Наталія.

У той же час, як відзначає видання, після невеликої відлиги в Українi ненадовго повернуться морози. Синоптики радять одягатися тепліше, починаючи з понеділка, 27 лютого, і до 1 березня. У ці дні температура в столиці знизиться до -4 ° С градусів вдень і -11 ° С вночі, очікується, що піде невеликий сніг. Найхолодніше буде в центрі Україні - там термометри вдень покажуть до 14 градусів морозу, навіть в Криму температура знизиться до -5 ° С.

Зараз ви читаєте новину «Через місяць Україну затопить - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі