пʼятниця, 12 червня 2015 13:03

Центром протистояння залишається Донецькой аеропорт. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 12 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 11 червня
Ситуація на Донбасі. 10 червня

Російсько-терористичні війська не збавляють темпів обстрілів сил АТО і населених пунктів на Донбасі.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку вчора противник здійснив обстріл наших позицій із 152-міліметрових гармат та мінометів у районі Павлопольського водосховища. Загалом ситуація в районі Широкиного та інших містах залишалася більш-менш спокійною.

На Донецькому напрямку велися активні бойові дії поблизу аеропорту. Противник активно застосовує там заборонене важке озброєння, гармати, танки, які були зосереджені практично на всій лінії зіткнення. Також зафіксовано ведення артилерійського вогню по наших позиціях у районах Мар'їнки, Старогнатівки та Гранітного.

У районі Горлівки ворог застосував 120-міліметрові міномети, також там зафіксовано роботу снайперських груп бойовиків. Але ці провокації не залишилися непокараними, сили АТО ведуть влучний вогонь у відповідь по знахабнілому агресору.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по наших позиціях на широкій ділянці фронту від Попасної до російського кордону. Вогонь відкривався переважно зі стрілецької зброї, а також - мінометів. Фактів застосування великокаліберної артилерії та танків не зафіксовано. Найскладніша ситуація - на північ від центральної ділянки Бахмутської траси - це селища Кримське і Сокільники, де противник регулярно чинить провокації, намагаючись знайти слабкі місця у нашій обороні", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Центром протистояння залишається Донецькой аеропорт. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі