четвер, 05 травня 2022 01:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Центр стратегічних комунікацій повідомив про можливе загострення у війні напередодні 9 травня

Центр стратегічних комунікацій повідомив про можливе загострення у війні напередодні 9 травня
Росія може 9 травня оголосити Україні війну. Фото: ДСНС.

Україна очікує на нові провокації від Росії та збільшення кількості обстрілів у зв'язку зі святкуванням 9 травня. Ворог це заперечує.

Центр стратегічних комунікацій розповів, що відомо про можливе загострення напередодні Дня перемоги над нацизмом.

За словами речника Міноборони України Олександра Мотузяника, треба бути уважними і на тих територіях, де немає бойових дій.

"Ми розуміємо, що до цієї дати залишається не так багато часу. Це змушує нас бути більш пильними на всіх напрямках, де є не лише бойові дії, а й де є відносне затишшя. Цілком очікуємо якихось провокацій або активізації обстрілів з боку російської армії", – сказав він.

CNN з посиланням на чиновників США та Заходу повідомили, що президент Росії Володимир Путін може вже 9 травня оголосити війну Україні. Це має повноцінно мобілізувати резервні сили і призвати військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ може вдарити ракетами по Одесі до 9 травня" - Братчук

Про таку можливість попередив і прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс.

"Інші варіанти – анексія територій Луганщини та Донеччини або взяття Маріуполя", - говориться у повідомленні.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю НВ повідомив, що Росія готується оголосити мобілізацію 9 травня. За його словами, зараз росрезерв почав звіряти, що насправді мають, і підраховувати, що можуть видати щодо мобілізаційних розпоряджень.

Зараз ви читаєте новину «Центр стратегічних комунікацій повідомив про можливе загострення у війні напередодні 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі