пʼятниця, 30 вересня 2011 10:42

Чавес спростував чутки про свою госпіталізацію

Президент Венесуели Уго Чавес у четвер, 29 вересня, з'явився на публіці і спростував чутки про те, що його здоров'я погіршився.

Таким чином Чавес відреагував на інформацію, що з'явилися в деяких ЗМІ, про екстрену госпіталізацію, нібито пов'язану з ускладненнями після курсів хіміотерапії. Президент Венесуели змушений був пройти їх після операції з видалення ракової пухлини.

Чавес з'явився на території свого палацу в Каракасі з бейсбольним м'ячем у руках. За словами самого президента Венесуели, пухлина, яку йому видалили, була розміром якраз з бейсбольний м'яч. Чавес заявив, після курсу хіміотерапії відчуває себе все краще і краще і набирає вагу. За його словами, останні медичні перевірки показали, що рецидиву хвороби немає.

Президент Венесуели визнав, що поки що знаходиться не в кращій формі, однак запевнив жителів своєї країни, що незабаром впорається з наслідками хіміотерапії. У своїй промові Чавес також заявив, що, якщо його здоров'я дійсно погіршиться, він сам повідомить про це венесуельцям. Який тип раку у нього знайшли, Чавес знову розповісти відмовився.

Як відзначає Associated Press, після четвертого курсу хіміотерапії, який закінчився минулого тижня, Чавес практично не з'являвся на публіці. Це і породило чутки про погіршення здоров'я венесуельського лідера.

Чавес був прооперований на Кубі в червні 2011 року. Повідомлялося, що операція пройшла успішно. Джерела, близькі до Чавеса розповіли, що у венесуельського лідера був рак товстої кишки, однак офіційного підтвердження ця інформація не отримала. Чавес збирається балотуватися на новий президентський термін в 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «Чавес спростував чутки про свою госпіталізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі