середа, 04 січня 2023 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов заявив про передачу Україні броньовиків Bradley найближчим часом: на що вони здатні

Україна вже найближчим часом отримає від США броньовики Bradley.

Це значно підвищить боєздатність Збройних сил України. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю американському телеканалу ABC News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов анонсував великий контрнаступ ЗСУ: коли чекати

Начальник ГУР МО не розкрив конкретних дедлайнів передачі броньовиків, однак відзначив, що в Україні на них дуже чекають.

"Ми їх чекаємо, ми їх дуже чекаємо. Це значно підвищить боєздатність наших підрозділів. Я обіцяю, що кожен платник податків у США зможе побачити, куди пішов кожен цент. Разом ми змінимо цей світ", – сказав Буданов.

M2 Bradley: характеристики

Автор: Армія Inform
  M2 Bradley: характеристики
M2 Bradley: характеристики

M2 має традиційну для БМП схему: моторно-трансмісійне відділення розташовується попереду, а піхотинці — у кормовій частині корпусу. Екіпаж цієї бойової машини піхоти становить три особи: командир, навідник та механік-водій. Також БМП здатна перевозити до семи осіб десанту.

У башті бойової машини встановлено комплекс озброєння, що налічує автоматичну гармату, кулемет та пускову установку ПТРК "Toy". 25-міліметрова гармата М242 "Бушмайстер" розробки фірми Hughes Helicopters і McDonnell Douglas (проєкт Chain Gun) має зовнішній ланцюговий привід автоматики та двострічкове живлення, що допускає швидкий перехід з одного типу пострілів на інший.

Електродвигун потужністю 1,5 л приводить у рух роликовий ланцюг, пов'язаний з рамою затвора, із затвором і механізмом живлення. Можливі три режими вогню – одиночними пострілами та чергами з темпом стрільби 100 або 200 пострілів/хв, максимальна скорострільність – 500 пострілів/хв.

Боєкомплект становлять 900 унітарних пострілів, з яких 300 (зазвичай 225 з осколково-фугасними та 75 з бронебійними снарядами) споряджені та складовані в башті, а 600 перебувають у боєзакладці в корпусі машини.

У середу, 4 січня, у начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова день народження. Генералу виповнилося 37 років.

Буданов очолив ГУР три роки тому. Змінив на посаді Василя Бурбу.

Начальник ГУР став народним улюбленцем. До генерала прикута увага ЗМІ, у мережах йому присвячують меми.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати Буданова.

Зараз ви читаєте новину «Буданов заявив про передачу Україні броньовиків Bradley найближчим часом: на що вони здатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі