вівторок, 18 квітня 2023 01:44

Буданов прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ та звільнення Криму

Буданов прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ та звільнення Криму
Керівник ГУР МО Кирило Буданов прогнозує, що контрнаступ відбудеться за планом. Фото: eastnews.ua

Контрнаступ українських військових йде за планом.

Однак плани з його реалізації не будуть розповсюджуватись на загал. Про це заявив керівник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв'ю NV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов: росіяни провалили чергову спробу зимово-весняного наступу"

Раніше глава ГУР говорив, що вже навесні 2023 року українські військові увійдуть в Крим та звільнять його від російських окупантів. Нині Буданов заявив, що для таких дій є ще достатній проміжок часу.

Він також розповів, що контрнаступ йде за чітким планом та графіком. Однак він не може розкривати всіх деталей того, що буде відбуватись.

"На жаль, я не можу відповісти на ваше запитання: не тому, що не знаю, а тому, що це буде дикість, якщо я це зараз зроблю - розкрию задум росіянам. Це дивно буде. Буде швидко", - сказав Буданов.

11 квітня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські військові можуть піти в контрнаступ влітку. Раніше говорилося про старт операції навесні.

Терміни початку контрнаступу залежать від військового аналізу, а не бажання українців. Контрнаступ України розпочнеться тоді, коли командування зрозуміє, що він буде ефективним, заявив секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Українська армія має декілька варіантів розвитку подій під час наступальної операції, повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Міністр оборони США Ллойд Остін оцінив готовність України до великого контрнаступу. За його словами, наша держава вже має багато можливостей, щоб досягти успіху.

Постійний представник США при НАТО Джуліан Сміт заявляла, що початок контрнаступу України очікується "найближчими тижнями".

Зараз ви читаєте новину «Буданов прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ та звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі