вівторок, 14 травня 2024 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов прокоментував заяви РФ про "буферну зону" на Харківщині

Буданов прокоментував заяви РФ про "буферну зону" на Харківщині
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов назвав мету РФ на Харківщині. Фото: armyinform.com.ua

Росія поширює інформацію про нібито створення "буферної зони" на Харківщині, щоб посіяти хаос та паніку в Україні.

Ніякої суцільної "буферної" смуги не може бути. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, передає Gazeta.ua.

"Перш за все мета - посіяти хаос і паніку всередині держави. Всі ці розмови про "буферні зони" і так далі. А де вони її роблять? На двох окремих напрямках. А між ними як бути? А як вправо-вліво з буферною зоною? Це не серйозна просто розмова. Це офіційна позиція, яку озвучило російське керівництво, щоб виправдати і хоч якось пояснити росіянам, що вони роблять зараз в Харківській області", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО прокоментували слова Буданова про наступ на Суми

Він також спростував заяви російської пропаганди про нібито "захист Бєлгорода".

"От ми нібито "хочемо захистити місто Бєлгород" і для цього "зробимо буферну зону". По факту пішли на двох окремих напрямках. Ніякої суцільної смуги нема. І в принципі ми поки не бачимо, щоб це було реально зробити. Та і Бєлгороду це не сильно допомогло", - зазначив Буданов.

За його словами, ще одна мета загарбників - відволікання українських сил і засобів.

"Невеличкі резерви у нас були все ж таки сформовані. Розтягнути їх по фронту і закинути, як то кажуть, на оборону самих себе. Але я думаю, що все ж таки ми з цим справимося", - додав Буданов.

На Харківщині українські війська зможуть зміцнити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів, зазначив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, атаки в Харківській області триватимуть ще три-чотири дні. Однак, потім російські війська зроблять потужний удар у напрямку Сум.

Зараз ви читаєте новину «Буданов прокоментував заяви РФ про "буферну зону" на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі